Tandläkare - ett jobb att satsa på

Att bli tandläkare är ett smart val, i alla fall om man vill ha ett yrke där det är lätt att få jobb. Yrket finns representerat runt om i hela landet och det är inte så stor konkurrens om jobben.

Funderar du på att utbilda dig till tandläkare? Det är antagligen ingen dum plan om du vill känna dig trygg med att få jobb i framtiden. Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är det inte särskilt stor konkurrens om tandläkarjobben, så det bör inte vara några större problem att få jobb.

Som med alla yrken kan prognoserna förstås förändras, och man kan inte veta säkert hur det kommer vara vid en viss tidpunkt. Men prognoserna kan ändå ge en fingervisning om hur framtidsutsikterna ser ut.

Var i Sverige finns jobben som tandläkare?

Om man vill jobba som tandläkare har man chans att kunna jobba nästan var som helst i landet. Tandvård är något som landets alla invånare behöver, oavsett om man bor i storstaden eller på glesbygden. Men givetvis kan efterfrågan på tandläkare vara olika stor i olika delar av Sverige.

Det kommer säkerligen finnas fler lediga jobb som tandläkare i Stockholm än det gör i Dorotea eller Ydre när du ska söka jobb. Samtidigt är det antagligen färre som söker jobb på små eller glesbefolkade orter än i Stockholm. Arbetsförmedlingen har prognoser för varje enskild kommun om man vill se hur det ser ut just där man har tänkt bo, men generellt är tandläkare ett yrke som det finns stor efterfrågan på.

1 Sep 2021

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.