Tandhygienisten håller fint i din mun

Ofta är det tandhygienistens goda arbete som gör att man slipper gå till tandläkaren sedan. När man sköter sina tänder efter anvisning och all tandsten är bortskrapad är besöket klart.

Jag har ju bra tänder, säger du kanske. Varför gå till tandhygienist när man inte behöver det? Men denna yrkesgrupp utför stordåd i det fördolda. En skicklig tandhygienist i Solna skrapar tandsten, drar med specialtråd, kollar tandkött och ger anvisning om hur du ska borsta. De upplyser dig om du har några speciella problemområden, som tandfickor eller liknande. Sedan tar de bilder på dina tänder. Allt är bra och du kan gå hem igen. Den kontrollen är väl värd sina pengar, tänk på det. Även om du har bra tänder och inte behöver gå till tandläkaren.

Lätt att slarva med borstningen

För visst är det så att hälsan tiger still. Den som aldrig har haft tandvärk vet inte hur hemskt det är. Det är lätt att ta hälsan för given och kanske slarva med tandborstningen. När du kommer till tandhygienisten får du svart på vitt. Du har slarvat, och det märks. Det finns kanske tandsten och kanske någon liten prick som kan bli ett hål om du inte genast slutar slarva.

Men du får också goda råd, inte minst om nya produkter för tandhygien och munvård. Tandtråd av ny sort, nya tandstickor och en mängd inspiration är några av nyheter du får ta del av när du går till en duktig tandhygienist. För du måste göra jobbet själv, hemma.

26 Apr 2021

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.