Konsten att le sitt största leende

Glädje och lycka förknippas med ett äkta, och i de allra flesta fall stort, leende. Ett leende är också välkomnande. Ett mjukt leende kan trösta och lugna. Vad kan göra leendet ännu bättre?

Hur tänderna än ser ut, förmedlar ett äkta leende glädje. Men just på grund av tandproblem drar sig många för att le. Man kan känna sig osäker för att man har stora mellanrum mellan framtänderna. De kanske sitter snett, huller om buller, eller rentav fattas det tänder. Men att le är ju en av de viktigaste ingredienserna för att njuta av livet. Så hur kan detta motverkas? Det finns många lösningar, och en väldigt praktisk lösning är en skalfasad. Med skalfasader kan visa upp en vit, rak och hel tandrad.

Vad är skalfasader?

En skalfasad är som ett riktigt tunt hölje som sätts ovanpå de naturliga tänderna. Det material som mest används är porslin, då det håller längre och inte fläckas. Skalfasader blir just det, en fasad som täcker alla oönskade defekter. Efter en ordentlig rengöring måste tandläkaren först slipa någon millimeter på den naturliga tanden eller tänderna för att kunna fästa skalfasader. Sedan kommer de att sitta där i många år framöver. Hur tar du hand om dina nya tänder? Porslin är i princip lika känsligt som våra vanliga tänder. Så du behöver borsta och ta hand om dem precis som dina vanliga tänder. Skulle du slå i dem eller bita i någonting väldigt hårt kan de gå sönder precis som vanliga tänder. Läs mer om skalfasader på denna webbsida: skalfasadergöteborg.se

18 Jan 2021

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.