Kom ihåg att sköta om tänderna

Tandhygienisten håller koll i din mun och tar bort tandsten. Dessutom får du tips på hur du borde sköta dina tänder bättre. Du kan spara in på jobb för tandläkaren om du lyder goda råd i tid.

Att gå till tandläkaren och laga hål är inte roligt alls. Dessutom är det dyrt. Lyd därför alla goda råd du får av tandhygienisten och skaffa rätt tandvårdsprodukter, så slipper du troligen att få nya fyllningar i tänderna. Många tycker det är tråkigt att ideligen hålla på med tandtråd och tandstickor, inte glömma sin fluorsköljning och så detta eviga tandborstande. Men alternativet är inte heller så roligt, så det kan vara värt ansträngningen att hålla tänderna hela och fina.

Tandhygienisten har full koll

Det finns tandhygienister överallt, så du kan lätt hitta en tandhygienist i Hallonbergen, om du nu bor där. Du har alltså en proffsrådgivare för dina tänder precis i närheten där du bor, oavsett vilken ort det gäller. Det viktigaste är att du utnyttjar den resursen och verkligen ser till att gå dit. När röntgenbilden är tagen får du klara besked.

Vi gillar inte tanken på att någon kan genomskåda våra dåliga undanflykter och vårt slarv, men du har nytta av att ta till dig kommentarerna från tandhygienisten. Du kan ha något ställe i munnen som är extra svåråtkomligt, för att tänderna sitter tätt eller att det finns en tandficka där. Tandhygienisten ser det och tipsar dig om var du ska hålla koll själv så att du slipper laga hål.

10 Dec 2020

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.