Hjälp vid akuta tandproblem

Tandvärk och vissa tandskador kan ibland vara så pass allvarliga och akuta att man behöver få hjälp snarast. Men vart vänder man sig om man har behöver hjälp med tänderna så fort som möjligt?

Det är aldrig kul att ha tandvärk eftersom det är en smärta som är svår att tänka bort. Dessutom behöver man kunna äta och dricka varje dag, flera gånger om dagen. Så har man smärta i en tand eller i tandköttet så är det klokt att kontakta tandvården. Men om det är så pass allvarliga smärtor att man behöver akut hjälp så bör man söka hjälp så fort som möjligt. Sker det under dagtid på en veckodag så går det att ringa till sin ordinarie tandläkare och berätta om besvären. Ibland kan det finnas ett återbud så att man kan få komma ganska snart, eller så får man åtminstone råd gällande hur man kan underlätta problemet tills en tid finns.

Kvällar och helger

Sker det en skada eller allvarlig smärta under kvällen, natten eller helgen så brukar den ordinarie tandläkaren vara onåbar. Men då finns det hjälp som man kan få akut. Antingen kan man söka på internet eller så kan man ringa till 1177 för att få råd gällande hur man ska göra. Då kan man antingen få hjälp att kontakta en tandläkare akut eller råd gällande hur man ska hantera sin skada och de smärtor man har. Det kan kännas tryggt med den hjälpen även om man inte behöver den helt akuta hjälpen. Läs mer om akuttandläkare på denna sida: https://www.akuttandläkareimalmö.se

28 Dec 2020

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.