En användbar vän

Alla människor är bra på något. Ibland kan det ta lite tid att finna talanger men till slut kommer det fram. Likaså med tandläkare. Du vet att hen alltid kommer få dig att må bra i slutändan.

Dina tänder är värdefulla. När du väl har fått de permanenta varianterna tänker inte naturen ge dig några fler. Med andra ord är det smart att vara rädd om dem. För att kunna ta hand om dem på bästa sätt behöver du i första hand själv vårda dem. I andra hand behöver du en bra medhjälpare.

Var börjar du? Som vanligt börjar allting hemma. När du kliver upp på morgonen, går ut i badrummet och borstar tänderna medan du ser ut över Klarälven kanske? Du vet antagligen om du sköter dina tänder på bästa sätt. Tandborstning och att använda tandtråd och liknande är basen och något som alla vuxna har koll på.

Den nödvändiga översynen

Din tandläkare i Karlstad är viktig. Om du inte redan har en fast tandläkare som du anlitar ska du skaffa en snarast. Det är förstås alldeles uppenbart vad en tandläkare gör. Undersökningar och reparationer och förebyggande åtgärder. Men det finns mer att hämta.

En hustandläkare blir ett team som känner dig. De vet din historia och vilken typ av problem du haft. Råkar du ut för någon olyckshändelse där du också skadar någon tand finns de där för dig. Behöver du sätta in ett implantat eller göra en operation likaså. En tandläkare är helt enkelt en användbar vän.

15 Jun 2021

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.