Du är inte tandlös med tandimplantat i Solna

Blir det jobbigare och jobbigare att tugga utan den där tanden som fattas i munnen. Du trodde inte du skulle bli så påverkad, men det blev du. Sätt in tandimplantat från experterna i Solna.

Tandproblem är inget ovanligt hos många idag. Trots att man sköter om sina tänder kan saker hända. När ett hål har börjat är det lätt att det snabbt kopplar greppet och blir stort. Ofta löser man detta genom att laga hålet. En del väljer dock att dra ut tanden istället. Detta kan bero på olika saker, exempelvis att tanden är för skadad, alternativt att det kostar för mycket att laga. För så är det ju som vuxen i Sverige. Vi betalar för vår egen tandvård. Bara att öppna munnen idag kostar en del. Förutsättningarna är olika för alla människor. Även om du får dra ut en tand, så innebär det inte att du alltid behöver vara tandlös där. När ekonomin är bättre och du har möjlighet kan du sätta in ett tandimplantat.

Vad är ett tandimplantat?

Saknar du den där tanden som är bortdragen? Känns det obehagligt att tugga? Eller kan du inte låta bli stället med tungan hela tiden? Lösningen finns. Du sätter helt enkelt in en ny tand. Visst är det kanske inte så enkelt, men för proffsen är det. Tandimplantat i Solna är det du letar efter. Tandimplantatet opereras in i käkbenet. Det kommer se ut som en vanlig tand och framförallt agera tand. Du kommer kunna äta och tugga på den precis som vanligt. Med tanden på plats slipper du känna att något fattas. Du kan sätta in så många implantat som du vill. Vare sig det handlar om en eller fem, så går det att göra.

Kostsamt med tandimplantat?

En annan sak som är jobbigt för många är just utseendet efter förlorade tänder. Man vågar inte visa sitt leende, eller gäspa inför andra. Rädslan att någon ska se att tanden är borta är jobbig. Det påverkar inte bara tuggförmågan, utan även självkänslan. Om du vill fixa det och sätta in tandimplantat så är det fullt möjligt. Ett implantat kan kosta runt 15 000 kronor. Beroende på hur många du ska sätta in så tar det mellan 30 och 90 minuter. Räkna med att det kommer ta 2 timmar så vet du att du har den tid som behövs. All information kommer du få från tandkliniken du går till.

12 Oct 2021

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.