Ditt bästa leende

Tänder kan vara ett problem för många. Alla har inte tur när det gäller tandstatusen utan får problem med karies eller placering. Tänder kan också skadas. Din tandläkare ger den säkra hjälpen.

Våra tänder och hur vår mun mår betyder mycket för det allmänna välbefinnandet, minst sagt. Har man inte insett det tidigare brukar det bli väldigt klart den dagen man får ont på riktigt. Tandvärk är verkligen ingenting för veklingar. Tandproblem kan uppkomma hastigt eller ligga och pyra länge innan de bryter ut.

Det är vanligare än man kanske tror att bita sönder en tand eller en gammal lagning på någon smarrig men hård eller seg munsbit. Det kan bli väldigt ont väldigt akut. Eller så lyckas man vurpa på cykeln och vips är en framtand borta. Då är tandläkaren inte ett alternativ. Hen är det enda alternativet.

För det mesta är inte saker och ting så dramatiska förstås. Genomgång och fix med tandsten årligen är viktigt det med.

Den viktiga dagliga vården

Att sköta om tänderna varje dag borde vara något som alla gör. Tänker du på hur du behandlar dina tänder slipper du antagligen att tänka så mycket på karies och extrabesök hos din tandläkare i Solna. Att minska på mängden socker i mat och inte minst i dryck är ett enkelt sätt att minska kariesrisken. Att använda tandborste och tandtråd likaså.

Det är viktigt att känna sig trygg hos sin tandläkare. En bra stämning, kompetens och effektivitet gör ditt tandläkarbesök till en positiv upplevelse.

12 Nov 2020

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.