Alla har rätt till ett leende

Luta dig tillbaka. Gapa och känn att det är lugnt och tryggt hos tandläkaren. Lägg fokus på att andas med magen om det är jobbigt. Tandläkare vill patientens bästa för en bra tandhälsa.

Vem gillar inte att skratta och lägga av ett riktigt härligt och mullrande skratt, nerifrån tårna och ut genom munnen? Ett skratt som får hela kroppen att skaka och tårarna rinna av glädje. Kanske var det ett sådant skämt som ”vad gör tandläkaren på lunchen? Käkar!” som fick dig att skratta senast. Att våga skratta är som massage för hela kroppen. Alla hårda muskler får skaka loss i en skrattattack och man känner att axlarna sjunker ner och livet känns toppen.

LDet är precis så tandläkaren vill att varje besök skall kännas. Att man är totalt trygg och lugn och vågar lägga upp de stora skratten både här och där. Det finns mer än en person som skrattat lite försiktigt med munnen gömd bakom en hand. Bara för att dölja vad de själva tycker är en ful tandrad.

Tandvård för hela livet

LFrån de allra första gaddarna och hela vägen med vuxentänder skall man trivas med sin tandläkare. En dental behandling kan utgöra oro för alla åldrar. Därför behöver tandläkaren också inge ett gott förtroende hos patienten. En grundläggande undersökning varje år utgör grunden för kommande eventuella behandlingar. Den årliga kontrollen består av en undersökning i munnen med hjälp av speglar och sonder. Vissa gånger ingår också en digital röntgen av tänderna i undersökningen. Läs mer om tandvård på denna hemsida: tandvårdmalmö.nu

19 Apr 2021

 

Karius & baktius – visst sätter de två namnen skräck i alla som är födda på 70-talet eller tidigare? Dessa små tandtroll användes i informationen när det handlade om att uppmuntra barn att ta hand om sina tänder. På den här sidan tar vi denna tradition vidare – här kommer vi framgent att bjuda på massor av matnyttig information om hur du sköter gaddarna.